In perioada Mai – Iunie 2017 am participat la identificarea de trasee turistice ca sa uneasca principalele obictive turistice din zona precum : Cetatea ” Piatra Soimului ” din Pestis , Castelul ” Zychi ” din Poiana Florilor si Cascada ” Dubina ” din Padurea Neagra .
Dupa identificare a fost facuta marcarea traseului turisc precum si a unui circuit turistic si instalarea panourilor directionale impreuna cu echipa de S.J. Salvamont – Salvaspeo Bihor .
Traseul turistic cuprinde doua etape si poate fi parcurs din doua puncte diferite cu acces auto: Varianta 1 : Pornirea din Padurea Neagra, de la Cascada Dubina spre Castelul Zychi din Poiana Florilor , pe o distanta de 5 km si timp de parcurgere aproximativ 1,5 ore . Mai departe se poate merge spre Cetatea Piatra Soimului din Pestis pe o distanta de 6 km si un timp de parcurgere de 1,5 – 2 ore .
Varianta 2 : Pornirea de la Cetatea Piatra Soimului din Pestis spre Castelul Zychi din Poiana Florilor ( distanta 6 km, timp de parcurgere 1,5 – 2 ore ) continuare spre Cascada Dubina din Padurea Neagra .
Traseul total are o lungime de aproximativ 11 km si o durata de parcurgere de aproximativ 3- 3,5 ore . De asemena am creat si un Circuit Turistic in jurul Cetatii Piatra Soimului din Pestis , dupa cum urmeaza : pornirea din fata Cantonului Silvic de pe Valea de Sinteu – Pestis ( la o distanta de aproximativ 250 m fata de Cetate ) – urcarea spre cetate se face prin padure, se continua spre Capela Cetatii, apoi spre Bastion , se coboara pe vechiul ” Drum al Carelor ” si se ajunge la Cantonul Silvic de pe Valea Sinteului .
Distanta circuitului este de aproximativ 2 km si se poate parcurge in 30 minute .

Amenajare traseu turistic

Lasă un răspuns

www.inforegio.ro
Translate »