In data de 22.06.2017 au avut loc filmarile pentru emisiunea de promovare a orasului Alesd, coproductia emisiunii ”Repere Bihorene ”
Am inceput filmarile la Biserica ”Sfantul Dumitru” din Tinaud, prima biserica din zid de piatra de pe Valea Crisului Repede construita de Constantin Serban Cantacuzino in anul 1659, apoi la Biserica de lemn ”Buna Vestire ” din Pestis. Am continuat filmarile in Padurea Neagra la Cascada Dubina si la Izvorul cu apa minerala carbogazoasa din aceeasi localitate. Urmatoarea oprire a fost la Castelul Zichy din Poiana Florilor. Nu in ultimul rand a fu fost facute filmari si la Cetatea ”Piatra Soimului ” din Pestis impreuna cu vechiul Bastion al Cetatii si bineinteles , Capela baroca a familiei Batthyany din 1821. Pana la sfarsitul filmarilor s-au luat cadre din toate punctele reprezentative ale Orasului Alesd.
S-au luat interviuri , tuturor persoanelor direct implicate in filmare. : Primarul Orasului Alesd, Administratorul Orasului Alesd, profesori de istorie, preoti, directori de scoli si de spitale si celor din Centrul National de Informare si Promovare Turistica Alesd

Emisiune TV – Repere Bihorene –

Lasă un răspuns

www.inforegio.ro
Translate »