Primaria Orasului Alesd, prin Centru National de Informare si Promovare Turisica Alesd, a inaugurat în data de 29.05.2018 monumentul dedicat Voievodului Mihai Viteazul. În cinstea marelui Voievod a fost dezvelită în fața Casei de Cultură din orașul Aleșd, o statuie ce reprezintă bustul făuritorului Primei Uniri a Principatelor Române.

La eveniment au participat atât oficialități din Parlamentul României, cât și oficialități județene, locale, șefi de instituții, preoți, elevi, profesori și locuitori ai orașului Aleșd. Evenimentul a început cu cuvântul de deschidere al Primarului Orașului Aleșd și s-a continuat cu intonarea Imnului Național al României. S-a dezvelit bustul și a fost sfințit de Episcopul Oradei cu un sobor de preoți; s-au depus buchete de flori pe fundalul cântecelor patriotice intonate de copiii de la Grădinița cu Program Prelungit din Aleșd.

Au ținut scurte alocuțiuni elevul Bogdan Adrian Ionuț; doamna Alina Buzle, profesor de istorie la Liceul Teoretic Constantin Șerban; domnul Senator Cornel Popa – Vicepreședintele Senatului României; dl. Ioan Mang, Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor și dl. Mircea Cosma, Președintele Societății Cultural-Istorice Mihai Viteazul.

La finalul ceremoniei Primarul Orașului Aleșd a rostit un cuvânt de mulțumire adresat celor prezenți, iar Fanfara Militară a intonat un potpuriu de cântece patriotice.

Inaugurarea monumentului dedicat Voievodului Mihai Viteazul

Lasă un răspuns

www.inforegio.ro
Translate »