Rafting

Rafting-la-Suncuius-Muntii-Padurea-CraiuluiDin punct de vedere geografic, prin Defileul Crișului Repede se înțelege sectorul de vale îngustă cuprinsă între localitățile Bologa și Vadul Crișului, cu o lungime aproximativă de 48km.

În această zonă, Crișul Repede traversează partea de vest a Munților Apuseni. Defileul Crișului constituie limita dintre Munții Meseșului și Plopișului (situați la nord) și Masivul Vlădeasa, respectiv Munții Pădurea Craiului (situați la sud de Crișul Repede).

Zona de maximă spectaculozitate și atractivitate a Defileului Crișului Repede este cea dintre localitățile Șuncuiuș și Vadul Crișului, având o lungime de 3km. Aceasta este de altfel și zona care se pretează cel mai bine la sporturile de apă precum rafting, kayaking sau canoe.

Acces: dinspre Oradea (73km – E60)> Aleșd > Topa de Criș >Vadul Crișului > Șuncuiuș; dinpre Cluj Napoca (107km – E60) > Huedin > Borod >Bratca> ȘuncuiușKaiac-pe-Crisul-Repede-Muntii-Apuseni

Date generale despre traseu majoritatea echipajelor ce parcurg acest traseu acvatic pornesc din zona Peșterii Ungurul Mare din Șuncuiuș. În perioadele cu apă mare, se poate porni și din localitatea Bratca. Pe sectorul dinspre Peștera Ungurul Mare și ieșirea din localitatea Șuncuiuș, Crișul Repede formează trei zone cu dificultate mai mare de parcurgere.

La intrare în sectorul Vadul Crișului, trecem pe lângă zona numită Pereții Gri unde înălțimea stâncilor atinge 80m . Coborând pe Criș, mai în aval, ajungem în zona Peșterii Vadul Crișului și a cascadei formate de apa care iese din peșteră.

 

Sporturi-acvatice-la-Suncuius-si-Vadul-CrisuluiSfaturivă recomadăm ca cel puțin una din persoanele care vă însoțește, să aibă experiență la rafting sau kaiac. Dacă nu știți să vâsliți corect, datorită curenților de apă care au tendința să vă ducă spre versanți stâncoși, riscați să vă loviți de pereții de stâncă și chiar să vă răsturnați.


Tir cu arcul

Tirul cu arcul este un sport sanatos, orientat spre tineri dar si spre cei care gandesc tinereste,care încearca sa creeze dependenta de un hobby inteligent, consolidat si elitist. Un sport care, daca n-ar fi existat din vremuri ancestrale, ar fi trebuit inventat în mare graba. tir-cu-arcul-3
Ideal in cadrul activitatilor outdoor si al programelor de team building, poate fi practicat sub forma de concurs, pentru a obtine puncte in cadrul echipei sau individual, sau sub forma unei activitati de agrement pentru petrecerea timpului liber.
Zona turistica Suncuius- Vadu Crisului va ofera cadrul natural perfect pentru a desfasura astfel de activitati inpreuna cu noi, in cadru organizat si sub directa supraveghere a instructorilor


 

Speoturism

vrei-sa-ti-cunosti-mai-bine-angajatii-vezi-cum-poti-sa-vezi-adevarata-lor-fataAcest program este inclus, in principal, in programul de rafting si kayaking si consta in vizitarea pesterilor Pestera Unguru Mare, Pestera Vadu Crisului – amenajate pentru turisti.

Altele cum ar fi Pestera Caprei si Pestera Batranului(care necesita un nivel de pregatire tehnic si fizic mai avansat) sunt neamenajate turistic, dar sunt accesibile. La cerere se pot vizita si alte pesteri din zona.

Echipamentul tehnic colectiv si individual este asigurat de organizator.


 

Alpinism/catarare

In cadrul programelor de alpinism/escalada organizam:

  • catarare pe pereti de stanca;vad3
  • coborare in rapel;
  • coborare pe tiroliana;
  • initiere in tehnica speologica
  • cursuri de catarat pentru copii si incepatori

Activitatile de acest gen se desfasoara in Suncuius, la faleza de langa Cabana Zenovia / Pestera Ungurul Mare si in Defileul Crisului Repede.

Traseele sunt amenajate corespunzator cu grade de dificultate si de lungimi diferite, fiind astfel posibila satisfacerea tuturor categoriilor de utilizatori.
– sursa : www.extreme-zone-adventure.ro


Mountainbiking

bicicletePentru impatimitii acestui sport, in cadrul programelor de teambuilding, dar si pentru grupuri, organizam ture de mountainbiking in principal in zona Vadu Crisului – Suncuius. Turele sunt sub forma de circuit. Se merge in grup de maxim 10 persoane pe tura (momentan avem 10 mountainbik-uri), plus un instructor care va va insoti si ghida pe traseu. Cine doreste, poate sa vina cu mountainbik-urile proprii.

In zona Roșia, se găsesc trei trasee de drumeție, de dificultate ușoară și medie, unul din aceste trasee având statutul de potecă tematică: “Descoperă Valea Roșiei”, potecă a cărei parcurgere durează 45 de minute, aici existând pe lângă un spectaculos punct de belvedere deasupra Cheilor Văii Lazuri, două puncte de popas și 5 panouri informative despre fauna, flora, carstul și tradiția mineritului în zonă.

In plus, puteti descoperi la pas Rezervatia Naturala Mixta Defileul Crisului Repede (mai ales zona dintre Suncuius si Vadu Crisului) o zona predilecta pentru drumetie, in care se mai practica si vizitarea pesterilor turistice (Pestera Unguru Mare si Vadu Crisului), escalada, rafting pe Crisul Repede, via ferrata (Unguru Mare si Casa Zmaului), observarea florei si faunei salbatice.

www.inforegio.ro
Translate »