Sambata, 19 august 2017 a fost prima zi de manifestari culturale, artistice, sociale si sportive .
Pornirea oficiala spre Arena Sportiva a inceput din fata Primariei Alesd in intervalul 9:00- 9:30 impreuna cu o trupa de majorete si cu muzica de fanfara. S-a ajuns la Arena Sportiva la ora 10:00, moment in care a avut loc deschiderea oficiala a “Zilelor Orasului Alesd” editia a XVII –a.
Dupa deschiderea oficiala, s-a dat startul competitiilor sportive, care s-au numit ‘’Zilele Sportului Alesdean – in memoriam Catalin Manoiu”
Ca si copmpetitii sportive s-au desfasurat: cross –atletism, cross-biciclete, fotbal, karate, tenis de masa, tenis cu piciorul, sah, table si carti (cruce).

Competitia de cross –atletism s-a desfasurat in incinta Arenei Sportive si a fost organizata pe grupe de varsta dupa cum urmeaza :
Sub 10 ani (baieti + fete) – 200 in functie de numarul celor inscrisi
11 – 13 ani (baieti / fete) – 400 m
14 – 17 ani (baieti / fete ) – 800 m
18 – 29 ani (baieti / fete) – 1000 m
30 – 50 ani (baieti + fete) – 800 m , in functie de numarul celor inscrisi
Aceasta competitie s-a desfasurat cu ajutorul profesorilor de Educatie Fizica din Alesd.

Competitia de cross – biciclete s-a desfasurat pe traseul : Arena Sportiva – Dealul Luminita – Cetatea “Piatra Soimului” din Pestis – Dealul Luminita – Arena Sportiva. Aceasta competitie s-a organizatat in colaborare cu Avram Motors Alesd, pe grupe de varsta, dupa cum urmeaza: 12 – 15 ani ; 16 – 24 ani, 24 – 50 ani, – si peste 50 ani. Clasamentul s-a facut separat pentru baieti si pentru fete. S-a pregatit si o fisa de inscriere pentru cei sub 18 ani. Acestia s-au putut inscrie doar cu acordul parintilor. Pe tot traseul au fost puncte de control pentru a nu se putea trisa deloc.
Pentru copiii intre 12 si 15 ani precum si pentru persoanele peste 50 de ani
s-a organizat un tur mai scurt : pornirea de la Arena Sportiva-Strada Viilor – Biserica Reformata – Strada Viilor – Arena Sportiva.
Pentru competitorii cu varste cuprinse intre 16 – 24 ani si 25-50 ani s-a organizat un tur mai lung dupa cum urmeaza : pornirea de la Arena Sportiva – dealul Luminita – Cetatea ”Piatra Soimului ” din Pestis si retur.
Cei inscrisi au putut sa faca cateva antrenamente in zilele precedente impreuna cu campionul nostru la Enduro, Florin Avram.
Inainte de startul competitiei s-a facut o revizie tehnica la fiecare bicicleta .

Competitia de fotbal a fost organizata pentru echipe din Alesd, Tinaud, Pestis si Padurea Neagra. S-a dorit a fi o competitie si intre cartierele din Alesd. O echipa a fost formata din 6 + 1 jucatori iar maximul de jucatori inscrisi intr-o echipa a fost 10. Fiecare meci a avut 2 reprize a cate 25 de minute cu pauza de 5 minute. In functie de numarul echipelor inscrise, meciurile preliminare au avut loc in timpul saptamanii 14 – 18 august 2017, iar in ziua de 19 august, s-au jucat doar semifinalele si finalele pe grupe de varsta. S-au inscris copii pentru urmatoarele categorii de varste:
– sub 13 ani
– sub 15 ani
– intre 16 – 18 ani
– intre 19 – 35 ani
– peste 35 ani
Competitia s-a organizat in colaborare cu Clubul Sportiv “ Crisul “ Alesd.

Competitia de karate a avut loc in Sala de Sport din incinta Arenei Sportive cu probe de kata, kumite si meciuri demonstrative. De asemenea s-a dorit organizarea “ Cupa Prieteniei “ la karate. Avand in vedere faptul ca in zona Alesdului sunt peste 400 de fosti practicanti de karate, acestia s-au putut inscrie la acest concurs, unde regulile au fost mult mai simple si au putut sa-si etaleze priceperea in artele martiale, fara prea multe antrenamente . Aceasta competitie a fost organizata in colaborare cu CSC Alesd, candus de sensei Crisan Florin.

Competitia de tenis de masa s-a desfasurat tot in Sala de Sport a Liceului ”Alexandru Roman ” din Alesd supravegheata fiind de profesorii de sport din Alesd.

Competitia de tenis cu piciorul a avut loc in incinta Arenei Sportive langa terenul de fotbal .

Competitiile de sah, table si cruce s-au desfasurat in incinta Cantinei Sociale din Alesd si vor fi supravegheate de personae avizate .
Toti participantii la competitiile sportive au purtat tricouri inscriptionate cu “Zilele Sportului Alesdean – in memoriam Catalin Manoiu “
De asemenea castigatorii au primit cupe, medalii si diplome. Au fost premiati cel mai tanar si cel mai varstnic participant la competitii.In partea a doua a zilei s-au desfasurat programele artistice dupa cum urmeaza :
Grupul vocal “Traian Mosoiu” din Oradea, cu program de muzica corala
trupa de dans ”Metaphoric ”
Grupul de dansuri populare “Poleanka” din Alesd, al U.D.S.C.R.
solista de muzica populara Madalina Ilea
Ansamblul folcloric “ Mosut ” din Vadu Crisului
Ansamblul folcloric “Ausana” din comuna Auseu
Trupa de teatru ARTX, cu actori ce joaca si pe scena Teatrului “Regina Maria” din Oradea si va sustine doua spectacole de comedie .
Seara va continua cu dicoteca in aer liber pana la ora 24:00.

Ziua de Duminica, 20 august 2017 s-a desfasurat in felul urmator:
– ateliere de tras cu arcul, al clubului de arcasi RedPoint din Oradea. La acest atelier orice doritor va putea invata si practica acest sport elegant
– jocuri cercetasesti – sub stricta coordonare a celor de la Cercetasii Romaniei, organizatia Oradea.
– cel mai savuros concurs de la acest evaniment a fost “ Ceaunul cu bunatati“ un concurs de guyas pe echipe. La acest concurs au fost invitate toate institutiile publice din Orasul Alesd precum si principalii sponsori ai evenimentului. Fiecare echipa participanta a primit ingredientele standard pentru 30 de portii de guyas, precum si lemnele pentru foc.
CSC Crisan Alesd a avut un stand cu saltele, unde au oferit antrenamente gratuite incepatorilor in karate si au organizat jocuri sportive pe saltea .

In a doua parte a zilei de Duminica , 20 august 2017 au urcat pe scena membrii Clubului CSC Crisan pentru o spectaculoasa demonstratie de arte martiale.
Spectacolul a continuat cu :
Grupul de dansuri populare “Mladite Alesdene “
Ansamblul Folcloric “Palisada” impreuna cu INA RUS din Padurea Neagra
– solistii de muzica populara Nicoleta si Marius Stef
– Ansamblul folcloric “ Datina” din Alesd
– Ansamblul Folcloric “Vergelul” din Oradea
– cunoscutul interpret de muzica populara , Tinu Veresezan impreuna cu orchestra
– trupa “Noaptea Tarziu “- o trupa cover, cu un success enorm pe Youtube
– Trupa “ IRIS ” – o trupa consacrata ce nu are nevoie de multe prezentari
Evenimentul s-a incheiat cu un spectaculos foc de artificii.
Prezentatorul evenimentului a fost Victor Mihalcea
Pe parcursul celor doua zile s-a organizat si un mini-muzeu in aer liber, precum si un stand de promovare turistica

In incinta Arenei Sportive nu au fost primite nici un fel de tarabe cu haine sau incaltaminte, noi sau second-hand.
Au fost primite doar Unitati de Alimentatie Publica si echipamente de distractie, in limita spatiului disponibil. Pe toata durata evenimentului s-au oferit: apa potabila, curent electric, toalete ecologice si asistenta de prim ajutor.
Ordinea publica a fost asigurata de Politia Orasului Alesd, Jandarmeria Bihor si firma de paza Munguard Alesd.

‘’Zilele Orasului Alesd “ au avut loc in perioada 19- 20 august 2017 intr-o locatie noua, mai exact la Arena Sportiva din Alesd

Zilele Orasului Alesd

Lasă un răspuns

www.inforegio.ro
Translate »