Primaria Orasului Alesd, prin Centru National de Informare si Promovare Turisica Alesd, a organizat in data de 18.05.2018 o Ceremonie Militara la mormantul eroului Sublocotenent (pm) Iosif-Silviu Fogorasi, din Cimitirul Orasului Alesd.

La eveniment au participat oficialitati judetene, locale, șefi de instituții, preoți, elevi, profesori, locuitori ai orașului Aleșd și familia eroului. Evenimentul a început cu întâmpinarea persoanelor oficiale, prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă. S-a intonat Imnul Național al României, s-a ținut un moment de reculegere în semn de cinstire pentru eroul sub-locotenent (pm) Iosif-Silviu Fogorasi urmat de slujba de pomenire.

Au ținut scurte alocuțiuni dl. Răzvan Puia, Directorul Cancelariei Prefectului, care a prezentat cuvântul Prefectului din Județul Bihor, Ioan Mihaiu. Apoi a luat cuvântul dl. (r) General de Brigadă Vasile Creț. A urmat apoi dl. (r) Colonel Marinel Florescu, Președintele filialei ”Frații Buzesti” – Dolj, parte a Asociației Naționale Cultul Eroilor – ”Regina Maria”. A urmat dl. Profesor Titi Vasile, membru al Asociației ”Frații Buzești” cu o scurtă lecție de istorie. Următorul discurs a fos cel al elevului Adrian Bogdan, de la Colegiul Tehnic ”Alexandru Roman”, care a vorbit despre eroii în viziunea generației tinere. Următorul moment a fost cel al doamnei profesoare de istorie Alina Buzle de la Liceul Teoretic ”Constantin Șerban”, care a vorbit despre eroii neamului și mai ales despre eroii din Aleșd. S-a continuat cu un recital de poezie patriotică al (r) Sublocotenentului Jean Barbu din Craiova, iar profesoara de muzică Corina Ionescu, împreună cu elevii săi, a prezentat două cântece patriotice.

S-a continuat cu depunerea de coroane după cum urmează: Prefectura Județului Bihor, Primăria Orașului Aleșd, Garnizoana Oradea, Cultul Eroilor ”Frații Buzești” – Dolj, Cultul Eroilor ”Regina Maria” – Bihor, Fundaia Sf. Mare Mucenic Gheorghe din București, Inspectoratul Județean de Jandarmi – Bihor, Grupa Aleșd, Colegiul Tehnic ”Alexandru Roman”, Liceul Teoretic ”Constantin Șerban”, PSD Aleșd și Grupul ALDE Aleșd.

Cultul Eroilor ”Frații Buzești” din Dolj a făcut o surpriză familiei, organizatorilor și celor prezenți la eveniment, oferind plachete, diplome și insigne.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea detașamentului de onoare.

Ziua Eroilor

Lasă un răspuns

www.inforegio.ro
Translate »