În data de 30.11.2019, Primăria Orașului Aleșd, prin CNIPT Aleșd, a organizat Ceremonia militară, religioasă, protocolul oficialităților și invitaților, precum și spectacolul artistic orgnizat în cadrul evenimentului de celebrare a Zilei Naționale a României, care s-a desfășurat în piațeta Mihai Viteazul din fața Casei de Cultură.

Ceremonia a început la ora 14:00, în piațeta Mihai Viteazul din fața Casei de Cultură și s-a desfășurat după cum urmează:
întâmpinarea oficialităților, salutul drapelului de luptă și ocuparea locului în dispozitiv;
intonarea Imnului Național al României;
oficierea serviciului religios;
au urmat apoi alocuțiunile prezentate de personalitățile participante;
sărbătoarea a continuat cu un mic spectacol susținut de ansamblurile folclorice din Aleșd;
a urmat apoi ceremonia depunerii de coroane, jerbe și buchete de flori la bustul lui Mihai Viteazul;
ceremonia s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare — constituită din militarii Garnizoanei Oradea și onorul fanfarei militare.
Au mai participat la paradă și/sau depunerea de coroane: Stația de pompieri Aleșd cu un pluton de defilare, Colegiul Tehnic ”Alexandru Roman”, Detașamentul de elevi voluntari, Oradea, precum și ansamblul folcloric: Ansamblul Folcloric ”Cetatea Șoimilor” din Peștiș de asemenea, la paradă, au participat și autospecialele de intervenție ale Jandarmeriei, Poliției și Ambulanței Aleșd. Momentele artistice au fost susținute de: Liceul Teoretic Constantin Șerban, Ansamblul folcloric Piatra Șoimilor și Detașamentul elevilor voluntari Oradea.

Ziua Nationala a Romaniei 2019

Lasă un răspuns

www.inforegio.ro
Translate »