Orașul Aleșd vă aduce la cunostință faptul că, obiectivul turistic Cetatea ,,Piatra Șoimului” din localitatea Peștiș, de pe raza UAT Aleșd, va fi inchis publicului, in perioada: 01.07.2024 – 30.06.2026, datorită lucrărilor de reabilitare, după cum urmează :

 Consolidarea ziduriilor șubrezite, cu înălțimi mari și secțiuni aferente relativ mici, cu risc de prăbușire, expuse alunecării, prăbușirii, flambării sau înclinării, prin completarea zidăriei și îmbunătățirea capacității de rezistență la mișcările seizmice respectiv prin refacerea continuității structurale pe verticală.
 Consolidarea zidăriilor în zonele locale surpate, prin plombare, întrețesere, injectare, refacerea continuității structurale pe orizontală.
 Consolidarea zidăriilor în zonele unde fundațiile au șubrezit și prezintă secțiuni mai mici decât zidurile de elevație aflate deasupra lor, prin completarea sau după caz cămășuirea paramentului.
 Completarea zidăriilor pentru continuizarea structurală, acolo unde lipsa de material fragmentează segmente de ziduri.
 Completarea arcelor de descărcare și ambrazurilor golurilor acolo, unde ele prezintă lipsă de material sau degradări.
 Completarea locală și plombarea paramentului pentru refacerea planului exterior sau interior al zidăriei.
 Completarea în volum a zidăriei surpate până la nivelul planului exterior sau până la înălțimea maxim păstrată și justificabilă, în vederea refacerii unei volumetrii dorite/sugerate, mai apropiate de starea originală.
 Supraînălțarea coronamentelor zidăriilor cu două-trei asize de piatră pentru realizarea unor straturi de uzură/ sacrificiu, expuse direct intemperiilor, pentru a proteja coronamentul original existent.
 Completarea fundațiilor în vederea marcării pe sol – aducerii la cota de călcare – a amprentelor traseelor zidăriilor distruse.

Vă mulțumim pentru înțelegere !

Primar U.A.T. Aleșd
Ioan Todoca

Cetatea ,,Piatra Șoimului,, din Peștiș este inchisă vizitatorilor datorită lucrărilor de reabilitare

Lasă un răspuns

www.inforegio.ro
Translate »